A diakóniai* szolgálatunkban tevékenykedő testvéreink a betegek és rászorulók segítését vállalták fel.

Sokszor nem jut el közvetlenül az információ a lelkészünkhöz, hogy egy egyedülálló egyháztagunk kórházba került, vagy megbetegedett és ezért nem tud templomba jönni. Esetleg lelki gondozást szeretne benn a kórházban, vagy Úrvacsorával élne otthonában. Ebben támaszkodunk diakónus testvéreinkre, akik kiemelt figyelemmel kísérik gyülekezetünk egyedülálló tagjainak sorsát.

Segítő szolgálatunk adományokkal, konkrét segítséggel is támogatja a rászorulókat. Ehhez a gyülekezet adja az anyagi támogatást. Kéthavonta kihelyezzük a diakóniai perselyt. Amikor ide adakozunk, tudhatjuk, hogy a szegényekhez, betegekhez, rászorulóhoz kerül az adomány.

Az elmúlt években rendszeressé vált, hogy diakóniai szolgálatunk októberben szervezi meg az idősek ebédjét, amin az egyházközség szép korú tagjait látják vendégül. Karácsonykor az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Fogyatékosokat Ápoló és Gondozó Intézménynek küldenek adományokat.

Segítségkéréseket, vagy felajánlásokat a diakonia@refszokolya.hu e-mail címre várjuk.

 

 

* A magyarban használatos diakónus szó az ógörög διάκονος (diakonos) főnévnek a latin nyelvben meghonosodott átírásából (diaconus) származik. Az eredeti görög szó jelentése szolga, szolgálattevő, felszolgáló, esetleg hírvivő, de sosem rabszolga (doulos) vagy hivatalnok (hypērétēs).